06 - 86 83 86 81 - bgg 024-6221685 svo@xs4all.nl

Exposities in het Verenigingsgebouw

Het Verenigingsgebouw Overasselt biedt aan amateurkunstenaars uit Overasselt en omstreken de mogelijkheid om hun werk te exposeren en mogelijk ook te verkopen.
Op deze manier komt kunst dichterbij en bereikbaar voor velen.
Tevens wordt het Verenigingsgebouw hierdoor aangekleed en opgesierd door middel van betaalbare kunst van amateurs uit onze omgeving.

Dubbelexpositie in het Verenigingsgebouw

CAROLINE VAN DEN BOOMEN-VERKOELEN – schilderes
MANON GADELLAA – beeldend kunstenares

Wanneer: 19 augustus t/m medio november 2020

Deze vriendinnen kennen elkaar vanaf 1986, toen ze beiden in Nijmegen biologie gingen studeren. Inmiddels bijna 34 jaar en vele ervaringen later heeft de een zich ontplooid tot beeldend kunstenares, de ander tot schilderes.
Ze vinden het erg leuk om hun werk samen te mogen exposeren in Verenigingsgebouw Overasselt.

Caroline van den Boomen-Verkoelen (schilderes) – wanden
Contact: Bij voorkeur per e-mail: caroline.verkoelen@gmail.com (telefonisch: 06 – 15 29 22 10)
Facebook: Art Caroline@ArtCarolineCreations)

Caroline is al vanaf jonge leeftijd graag creatief bezig. Binnen het gezin (in Meijel) werd altijd veel geknutseld, getekend en geklust. In 1986 verhuisde ze naar Nijmegen om biologie te gaan studeren en vanaf 1996 woont ze in Molenhoek. Tijdens haar carrière bleef Caroline zoveel mogelijk creatief bezig – ze volgde schildercursussen en diverse creatieve workshops – maar de echte tijd ontbrak. Toen ze een jaar of 7 geleden het roer drastisch omgooide, kreeg ze meer tijd en heeft ze met veel enthousiasme haar oude hobby opgepakt. Ze blijft ook cursussen volgen om te leren van anderen en zich meer technieken eigen te maken.
Ze houdt ervan te variëren in materialen, maar ook in onderwerpen en gedetailleerdheid, waardoor zij een diversiteit aan werken maakt. Ze werkt momenteel voornamelijk met acrylverf en aquarel, maar werkt ook regelmatig met houtskool, ecoline, krijt en olieverf.
Caroline heeft haar atelier aan huis. Inmiddels krijgt ze frequent opdrachten en vindt ze het leuk om haar werk te exposeren, wat ze dan ook regelmatig doet.

Manon Gadellaa (beeldend kunstenares) – vitrinekasten
Contact: Bij voorkeur per e-mail: manongadellaa@gmail.com (telefonisch: 06 – 41 20 60 18)

Manon is al haar hele leven creatief. Als tiener hielp ze haar moeder met het begeleiden van basisschool-leerlingen in een Creatief Centrum. Later heeft ze verschillende cursussen en workshops gevolgd. Die varieerden van kleding maken tot decoratieve technieken als decoupage, craquelé en etsen. Ze heeft sieraden gemaakt met glaskralen en door middel van edelsmeden en glasfusie. Tot vorig jaar is ze verantwoordelijk geweest voor het decor en de kostuums van verschillende toneel- en musical-gezelschappen.
Zo’n 15 jaar geleden is Manon begonnen met beeldende kunst. Na het werken met mergel en hardsteen, houdt ze zich nu al een aantal jaren bezig met de gevarieerde mogelijkheden van Powertex. Powertex is een soort textielverharder en -verf. Gecombineerd met een speciaal poeder, wordt er klei van gemaakt. Daarnaast zijn er van dit merk verschillende materialen die gebruikt kunnen worden in 3D schilderijen, mixed media en beelden. De verf is op waterbasis en milieu vriendelijk. De klei droogt aan de lucht, dus er is geen oven nodig. Afhankelijk van de bewerking kan het naar buiten, maar de huidige collectie is gemaakt voor binnen.