Senioren koken samen

Vanaf 14 februari 2019 start in onze nieuwe keuken “Kookpunt Overasselt” een basiscursus koken voor senioren, bestaande uit 6 donderdagochtenden. Voor meer informatie en opgeven kijkt u op onze pagina Kookpunt Overasselt

Familie van Bree exposeert in Verenigingsgebouw

Piet van Bree, zijn vrouw Marie-Louise van Bree-Zeegers en zijn zus MariaGovers-van Bree exposeren hun schilderijen en sculpturen in het Verenigingsgebouw De expostie loopt van 28 november 2018 t/m 24 februari 2019.
Meer informatie vindt u op de expositiepagina.

Stichting Verenigingsgebouw Overasselt (SVO) krijgt € 10.000,- van het Oranje Fonds

SVO krijgt een bijdrage van € 10.000,- van het Oranje Fonds voor het project “Samenkomen en samen koken”. Het project is een initiatief van het bestuur van SVO en omvat het creëren van een ontmoetingsplek voor ouderen met daarin een keuken om samen te koken en samen te eten.

De nieuwe ontmoetingsplek “Kookpunt Overasselt” en de nieuwe activiteit, samen koken, biedt een mogelijkheid aan de steeds groter wordende groep ouderen in onze dorpsgemeenschap, om actief bezig te zijn en draagt bij aan het tegengaan van eenzaamheid.

Veel jongeren weten hun weg naar het verenigingsgebouw te vinden. Met dit project hoopt de stichting dat ouderen ook hun weg naar het gebouw vinden. Er wordt hard gewerkt om de nieuwe ontmoetingsplek in orde te maken zodat de keuken geplaatst kan worden. De stichting bedankt het Oranje Fonds, de provincie Gelderland, de gemeente Heumen en alle andere fondsen die dit project met hun bijdrage steunen.

Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Voor informatie over SVO:
www.verenigingsgebouw-overasselt.nl of neem contact op met Joke Knoope, telefoon 06-41151639
Voor informatie over het Oranje Fonds:
www.oranjefonds.nl of neem contact op met Nerina Vilchez, telefoon 030-2339348

Dansen met live-orkest Aldörum op 25 september

Oude tijden herleven, de muziek wordt verzorgd door het Groesbeekse orkest Aldörum. Op de ruime dansvloer kan er deze middag gedanst worden op muziek van vroegere tijden. Iedereen is van harte welkom. Kosten: € 5,00 inclusief koffie/thee vooraf.

Het Groot Niet Te Vermijden – The Inevitables op 22 september

Het Groot Niet te Vermijden maakt al jaren muziek om naar te kijken en theater om op te dansen. Kenmerkend voor het Rotterdamse mannengezelschap zijn de veelzijdige muziek, de aanstekelijke humor en de vliegensvlugge wissels.

Ook in hun nieuwe humoristische muziekvoorstelling “The Inevitables” nemen zij u op bliksembezoek mee langs alle muzikale uithoeken van de wereld. Elk genre waar zij zich aan wagen wordt gebracht met een indrukwekkend muzikaal vakmanschap om vervolgens net zo makkelijk weer kapot gemaakt te worden met één van hun hilarische en onnavolgbare persiflages.

Voor meer info en bestellen van kaarten: kijk op www.theateroverasselt.nl

Film Dunkirk in verenigingsgebouw op 15 september

Op zaterdag 15 september om 20:15 uur wordt in het kader van herdenken Operatie Market Garden de film Dunkirk van Christopher Nolan uit 2017 gedraaid. Eenheidsprijs: €5,00. Voor meer informatie en reserveren kunt u terecht op www.filmcafeoverasselt.nl

Repair Café op vrijdag 7 september 2018

RC-LogoSquareDe zomerstop is voorbij. Op vrijdag 7 september is er een nieuw Repair Café in ons Verenigingsgebouw . Heeft u iets dat eigenlijk te goed is om weg te doen maar u kunt het zelf niet repareren, kom dan eens bij ons langs om te kijken of u spullen nog een tweede leven kunnen krijgen. Zeg het ook aan anderen dat ons Repair Café bestaat. We helpen u graag. U bent van harte welkom vanaf 14:00 – 17:00 uur.  U kunt bij ons terecht voor elektra, keukenmachines, Senseo apparaten,  fietsen, computers en nog veel meer.

Dubbelexpositie in Verenigingsgebouw te Overasselt

Van 1 september 2018 tot 3 december 2018 exposeren Henk van Hout en Monique van Haasteren. in het Verenigingsgebouw te Overasselt. Henk stelt een gevarieerd aantal werken ten toon en Monique heeft een speciaal project “Kunstdoosjes” in de vitrinekast opgesteld. Voor meer info over de kunstenaars kunt u kijken op onze expositiepagina.

U bent bij deze van harte uitgenodigd!